Over Ons

Ik, Gabry van Brakel, ben sinds 2007 de trotse eigenaar van Kinderopvang Stap voor Stap.
Er is voor gekozen om te beginnen met BSO (Buitenschoolse opvang), voordat het KDV (kinderdagverblijf) van start ging. Zowel de BSO als het KDV zijn gevestigd in MFA de Stuik.

BSO staat bij ons voor vrije tijd. Na schooltijd, waar kinderen moeten zitten en luisteren, is het tijd voor plezier. Kinderen moeten zich vrij kunnen voelen om zichzelf te zijn en we stimuleren buiten spelen en ontwikkelen van eigen initiatief. We vinden het fijn als kinderen zich prettig voelen en op hun gemak zijn bij ons. We werken met thema’s, waarbij we er voor zorgen dat bij elk thema voldoende activiteiten geboden worden. Er zijn bouw,- en knutselmaterialen beschikbaar en we geven ideeën om zelf aan de slag te kunnen binnen het thema. Uitgangspunt bij alles is dat niks moet!

KDV (leeftijd van 0 tot 4 jaar) staat bij ons voor kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. We hebben één groep en werken in een vast team. Naast het voordeel dat kleinschaligheid betekent dat we het tarief lager kunnen houden dan de meeste kinderdagverblijven, wordt het persoonlijke contact als prettig ervaren. We vinden het belangrijk om niet alleen de kinderen, maar ook de ouders te leren kennen en we denken graag met hen mee. Ook geeft het voor de kinderen rust dat er altijd een vertrouwd gezicht op de groep aanwezig is. Net als op de BSO werken we op het KDV ook in thema’s.

Wij hebben gekozen voor het, speciaal voor peuterspeelzalen ontwikkelde, totaalprogramma “Uk & Puk”. Uk & Puk richt zich op de brede ontwikkeling van peuters en pop Puk maakt onderdeel uit van de dagelijkse rituelen. Puk zit in de kring, knutselt heel wat af, speelt buiten en gaat na het eten lekker slapen. Buitenactiviteiten vinden wij erg belangrijk. We hebben een grote kindvriendelijke tuin waarin we dagelijks te vinden zijn.

Wij streven ernaar dat iedere dag weer een feest is voor de kinderen.

U bent van harte welkom eens een kijkje te komen nemen als u nieuwsgierig bent geworden.