Medewerkers

Gabry van  Brakel
Ik ben Gabry van Brakel, geboren op 22 april
1977 in Vorstenbosch en trotse eigenaar van
Kinderopvang Stap voor Stap. Samen met mijn vriend Jasper woon ik al heel wat jaartjes in Uden. In december 2012 zijn wij papa en mama geworden van onze zoon Jip en in mei 2016 is onze dochter Guusje geboren. Ik geniet van het moederschap en van ons gezin. We gaan graag op reis, genieten er van om met vrienden een terrasje te pakken. Ik hou ervan om te lezen, probeer regelmatig te bewegen. Met een beetje mooi weer fietsen we dan ook naar de opvang, waar ik minimaal drie dagen zelf op de groep sta.

Al vroeg wist ik dat ik met kinderen wilde werken en in 1995 heb ik dan ook mijn diploma LKC (Leidster Kinder
Centra) behaald. Op het kinderdagverblijf waar ik ben begonnen met werken, ben ik 12 jaar gebleven. Vandaar uit is ook het idee ontstaan om iets voor mezelf te beginnen. Samen met een enthousiast en geweldig team kan ik mijn visie tot uiting brengen.

Kinderen zijn geweldig en allemaal zijn ze uniek en bijzonder. Elke dag zie je ze groeien en nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het heerlijk om ze hierin te mogen begeleiden en dit te kunnen stimuleren. Het is voor mij belangrijk om een band op te bouwen met de
kinderen en hun ouders.

Mijn doel is dat kinderen met een glimlach naar
huis gaan omdat ze een gezellige dag hebben gehad en gelukkig bereiken we dat doel dagelijks!

Lobke Brooks
Als teamlid van kinderopvang Stap voor Stap maak
ik gebruik om mezelf even voor te stellen. Ik ben Lobke Brooks en ik woon in Uden samen met mijn vriend Frans. Ik heb de opleiding SPW gedaan en wist al vrij snel zeker dat ik in de kinderopvang wilde werken. Dit doe ik nu al jaren met veel plezier. Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind. Samen met mijn collega's,  de kinderen een veilige vertrouwde omgeving bieden en een bijdrage te mogen leveren aan hun ontwikkeling. In mijn vrije tijd besteed ik graag aan vriend en vriendinnen om leuke dingen te doen zoals wandelen, winkelen of lekker een hapje eten. Mochten jullie nog vragen hebben, dan ben ik te vinden bij Stap voor Stap.

Maryse Brouwer
Ik ben Maryse en werk hier nu al een aantal jaren. Eerst heb ik hier stage gelopen en na mijn stage hoorde ik dat ik mocht blijven. Natuurlijk heel fijn om meteen te beginnen met werken.
Ik heb ook stage gelopen in Madrid en heb gezien hoe het op andere plaatsen kan gaan met opvoeding en regels. Het is strenger en er is (tijdens het eten) weinig tijd voor de kinderen. Dat is niks voor mij.
Bij Stap voor Stap is dat gelukkig heel anders. Wij nemen de tijd voor de kinderen, zodat ze zich op hun eigen manier kunnen ontplooien, dat vind ik heel fijn werken.
Omdat het kleinschalig is ken je de kinderen, de ouders en je collega’s beter en dat maakt het gezellig.
Het bevalt me dus heel goed en ik vind het leuk om elke keer weer leuke activiteiten met de kinderen te doen.

Wilma den Brok
Ik ben Wilma den Brok, moeder van 3 kinderen. Al heel wat jaartjes rijd ik 3 dagen in de week vanuit Berghem naar Vorstenbosch. Tot ik bij Stap voor Stap kwam werken, was ik werkzaam op een peuterspeelzaal. Ik kom zelf uit een dorpje, daarom spreekt de dorpse gemoedelijkheid die ook hier heerst me aan. Vorstenbosch is nog een écht dorp en dat voel je ook binnen ons kinderdagverblijf. Daarnaast is het kleinschalige setting waardoor persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat, iets dat voor mij een voorwaarde is. Op die manier kunnen kinderen zich het best ontwikkelen en ontplooien, dat zie ik ook terug bij mijn eigen kinderen. Ik denk dat het een voordeel is dat ik ervaringen met mijn eigen kinderen terug kan koppelen in de praktijk.
Zeker omdat mijn kinderen al volwassen zijn zie ik sommige dingen vanuit een ander perspectief. Ik heb plezier in mijn werk en haal veel voldoening uit het zien opgroeien en ontwikkelen van kinderen. Van de kleuren leren tot de voorbereiding op de basisschool. Dit maakt dat ik iedere dag leuk vind en mezelf uit kan blijven dagen in mijn vak.

Mensen die me kennen omschrijven me als enthousiast, opgewekt, vol ideeën en misschien het belangrijkst, een veilige haven waar je jezelf mag zijn. Zeker op deze leeftijd is het belangrijk dat kinderen niet alleen de wereld, maar ook zichzelf ontdekken. Hier draag ik graag m'n steentje aan bij. Als Pedagogisch medewerker heb ik snel zicht op hoe een kind is en kan ik daarop inspelen. Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun eigen kwaliteiten ontdekken probeer ik dat zoveel mogelijk te stimuleren.

Tevens vind ik het belangrijk dat de kinderen hier een leuke tijd hebben, voor ze naar de 'grote' school gaan. Ik ben daarom altijd in voor een grapje of om te dollen. Dit zorgt ook voor gezelligheid en saamhorigheid, iets dat op zijn manier ook het veilige gevoel stimuleert.

Mandy van Berlo
Graag wil ik mezelf even voorstellen aan jullie. 
Mijn naam is Mandy van Berlo. Ik woon in Veghel samen met mijn moeder en zusje.
 In mijn vrije tijd breng ik graag mijn tijd door met vrienden en vriendinnen.
Toen ik nog op de basisschool zat, wist ik al dat ik met kinderen wilde gaan werken. Jaren later ben ik begonnen aan de opleiding Pedagogisch Medewerker op ROC de Leijgraaf in Veghel. In augustus 2013 ben ik met veel plezier stage komen lopen bij Kinderopvang Stap voor Stap. Hier heb ik tot maart 2015 stage gelopen. Na het behalen van mijn diploma mag ik nu met veel plezier het team komen versterken.

Wat ik leuk vind aan het werken met kinderen is dat het bij kinderen geen dag hetzelfde is. Het is en blijft bijzonder om alle kindjes te zien groeien en ontwikkelen, ieder op hun eigen manier. Ieder kind is uniek en heeft behoefte aan bepaalde dingen. Ik vind dat het ook heel dankbaar werk is, omdat kinderen je zomaar uit het niets kunnen gaan knuffelen en dan bijvoorbeeld zeggen: “ik vind je lief”. Elke keer als ik weer mag werken geniet ik de hele dag van de lieve en blije snoetjes van de kinderen.

Met heel veel plezier maken wij er met zijn allen een leuke tijd van met de allerbeste zorg voor jullie kindjes.