Over Ons

Al sinds 2007 ben ik, Gabry van Brakel, de trotse eigenaar van Kinderopvang Stap voor Stap. Destijds zijn we begonnen met de Buitenschoolse Opvang (BSO) en al snel volgde de Kinderopvang (KDV). Zowel het KDV en de BSO zijn gevestigd in MFA de Stuik. Inmiddels is er ook een Peuteropvang (POV) gestart, deze is gevestigd in B.S. Op Weg.
KDV (0-4 jaar) staat bij ons voor kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. We werken met 2 groepen; een groep voor 0-1,5 jarigen (de Kleine Stap) en een groep voor 1,5-4 jarigen (de Grote stap.) Het kleinschalige karakter draagt bij aan verbondenheid, veiligheid en vertrouwde gezichten binnen de groep. Daarnaast betekent dit ook dat het uurtarief over het algemeen lager is dan bij andere kinderdagverblijven.
                                                                                              
Op ons KDV wordt gewerkt met thema’s die binnen het taalprogramma Uk & Puk uitgewerkt zijn. Onze kinderopvang is VVE gecertificeerd, dus kinderen met een indicatie kunnen bij ons terecht. Naast deze extra aandacht voor de taalontwikkeling, vinden we het belangrijk dat kinderen zich op alle vlakken kunnen ontwikkelen. Er is ruimte voor kring-, samen-, of individueel spel. De ruimte en materialen zijn met zorg uitgekozen, zodat kinderen met plezier kunnen spelen (binnen én buiten), ontdekken  en opgroeien.

BSO (4-13 jaar) staat bij ons voor vrije tijd. Tijdens de schooltijd wordt er al veel energie en aandacht gevraagd van de kinderen. We vinden het belangrijk dat kinderen op de BSO kunnen ontspannen, met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen, zelf keuzes maken en initiatieven durven nemen. De vertrouwde gezichten van de medewerkers zorgen voor een veilige en gezellige sfeer. Tevens dragen zij ideeën aan om activiteiten te doen, bv. het spelen van een gezelschapsspel, rollenspel, knutselen, bouwen, buiten spelen op de speelplaats of het naastgelegen veldje, of bv. samen iets lekkers maken voor de middagsnack.

POV (2-4 jaar)  is onze nieuwe uitdaging. Vanaf januari 2021 gaan wij starten met een peutergroep op dinsdag- en vrijdagochtend. Deze is tijdens schoolweken geopend en biedt ruimte aan 16 kinderen. De nevenlocatie is een speel- leerrijke omgeving waar ook gewerkt wordt met thema’s binnen het UK & Puk aanbod. De 2 vaste medewerkers zullen de peuters deskundig, met liefde en plezier begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling.